Information 06.02.2018

Som ni alla är medvetna om jordbävningen i de kurdområdena i Iran under november månad 2017, just därför började vi med en insamling under namnet Zagros Zamdar för jordbävningsdrabbade folket i KermashanS området. För er vetskap fick vi in 87600 kr på WORLD KURD ORGANISATIONS (WKO) kontonummer. Genom dialog med volonterer på plats i Iran, kom vi överens om att skicka den insamlade beloppet i sek till den bildade hjälpkommittén. Då vi skickade pengarna vidare till Iran.

Vid denna tid var en krona motsvarande 500 iranska toman. Pengarna blev 43800000 miljoner toman i iransk valuta. Hamyaranskommittés kontonummer är (0111309257003) i staden Sarpol zahaw. Pengarna var avsedda för jordbävningsdrabbade folket. Kommittén kom fram till att satsa insamlingen till något som ska komma alla dem drabbade till användning på bästa sätt. Efter många moment bestämdes det att byggande av en vårdcentral skulle vara bra för dessa människor som är berörda av den hemska jordbävningen under november månad 2017.

första stegethar kommit igång av ideén till byggandet av en vårdcentral, vilket är att ansöka om tillstånd från Iranska vårdhälsomyndigheten, andra steget därefter blir att köpa mark, sedan är det bara börja och bygga den användbara hjälpstationen för människorna som kommer att vara en trygghetsfaktor i deras vardag, eftersom att det kommer att finnas en vårdcentral och ta sig till vid behov i all framtid. (WKO) vill tacka alla som bidragit till insamlingen för dem jordbävningsdrabbade i Kermashans län.

Hjärtligt tack för alla era insatser
WKO 2018.02.06

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter